TV gids

Al onze programma's zijn dagelijks (terug) te zien via AT5.nl en onze app.

Programmering:

LET OP: HET AT5 NIEUWS IS PER 2 JULI a.s. OM 18.00 UUR    LET OP: HET AT5 NIEUWS IS PER 2 JULI a.s. OM 18.00 UUR           

 

In de programmering:

21 augustus om 18.15 zendt AT5 de documentaire uit 'Daniels Beheptheid'. De afgelopen drie jaar volgde journalist Marijn Paesschen het leven van Amsterdammer Daniël Gellvoet (38). We krijgen een inkijkje in het wonderlijke brein van Daniël: zijn kijk op het leven, de liefde en de wereld om hem heen. Hij zoekt, schuurt en verwondert zich door het leven heen. Centraal staat de vraag waar ook Daniël zelf mee worstelt. “Is er voor mensen zoals hij wel een echte rol weggelegd in onze maatschappij?”  De docu wordt herhaald op woensdag 22 augustus om 23.15 uur en zondag 26 augustus om 12.15 uur

Op 25 en 26 augustus is AT5 tussen 14.00 en 16.00 uur live aanwezig op de Uitmarkt. Tevens volgt een compilatie die beide dagen uitgezonden wordt vanaf 18.20 uur.

Op 28 augustus om 18.40 uur de voorlopig laatste aflevering van 'Op de Rit' met informatie over de nieuwe Noord/Zuidlijn. 

Vanaf 23 juli zijn de nieuwe uitzendingen van de Zwoele Stad te zien. Dagelijks om 17.00 uur. Vanaf het Ajax Terras van de Stadsschouwburg met uitzicht op het Leidseplein ontvangt AT5 de volgende gasten:
Arjan Lubach & Sharon Dijksma,     Pete Philly & Joy Wielkens,     Mabel Nummerdor & Murat Isik, 
Quinty Misiedjan & Elke Bosman,     Eric Corton & Nicole Zandee,     Stefano Keizers & Beau van Erven Dorens,     
Renske van der Veer & Erik Dijkstra,     Jan Hoek & Justine Le Clerq,     Freek van Noortwijk & Latifah,     
Inez Weski & Huub Modderkolk,     Jan Otten & Maaike Martens,     Linda Hakeboom & Wilson Boldewijn,     
Patricia Ramlagan & Job Cohen,     Bo Hanna & Ilja Reiman,     Raymi Sambo & Jouman Fattal,     Paul Meijer & Maaike Hartjes. 
Presentatie: Cecile v/d Grift, Waldy van Geenen, Mark Schrader, Anneloes Mullink, Menko Arends 
Uitzendingen: ma t/m vrij om 17.00 uur, herhalingen om 18.20, 20.20 en 23.20 uur en de volgende dag om 09.15 en 15.15 uur.

Al onze programma's zijn ook via de website AT5.nl terug te kijken.

Reguliere  programmering:

Het AT5 Nieuws: 
Dagelijks om 18.00 uur het nieuws uit Amsterdam. 
Presentatie: Mark Schrader, Waldy van Geenen, Lisette Wellens en Anneloes Mullink

De Straten van Amsterdam: 
Elke dag te zien op AT5, direct na het Nieuws. In elke straat, laan of weg en achter elke deur in Amsterdam wonen, werken en leven interessante mensen en staan bijzondere gebouwen. AT5 laat elke dag de verhalen en mensen uit een specifieke straat aan het woord over datgene waar zij trots op zijn.
Presentatie: Cecile v/d Grift, Waldy van Geenen.

Andere algemene programma’s:

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: Bureau 020
Opsporingsprogramma in samenwerking met politie en Justitie 
Presentatie: Mark Schrader en Nejifi Ramirez

Op dinsdag om 16.40 uur 2-wekelijks een nieuwe aflevering van 'Op de Rit'. In de serie staat het hele OV-netwerk centraal. 
Dat de komst van de Noord/Zuidlijn voor verandering gaat zorgen dat staat vast. Reizigers kunnen straks in 16 minuten van station Noord naar het eindstation Amsterdam Zuid komen. Maar dit niet alleen, ook het gehele ov-netwerk in de regio Amsterdam wordt ingrijpend aangepast. Met de start van de Noord/Zuidlijn op 22 juli wordt het metronetwerk de ruggengraat van het OV, alle tram/ en buslijnen sluiten hierop aan. 
De voorgaande afleveringen worden ook gedurende de hele week herhaald. 

Elke laatste dinsdag van de maand zendt AT5 een nieuwe aflevering uit van het programma Bouw Woon Leef over leefbaarheid in de stad. In Amsterdam wordt volop gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt oen getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? En belangrijker nog; wat vindt de Amsterdammer hiervan. Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. De maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger. 


Donderdag: 

Elke even week: Stelling van Amsterdam 17.45 uur

Het Verhoor of Over de top 18.45 uur
In Het verhoor wordt de Amsterdamse Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg aan de tand gevoeld over misdaad, criminaliteit en veiligheid in Amsterdam. 
Presentatie: Mark Schrader

In Over de top worden eigenaren en/of leidinggevende van Amsterdamse instanties en bedrijven aan de tand gevoeld over wie ze zijn, hoe zij leidinggeven en hoe zij de toekomst van Amsterdam voor zich zien.  
Presentatie: Menko Arends

Vrijdagavond: Park Politiek of De Burgemeester 18.45 uur
Elke vrijdagavond staat AT5 om 18:45, 19:45 en 23:45 in het teken van de Amsterdamse politiek en de gevolgen van beslissingen die hierin wel of niet genomen worden.  

Om de week wordt de Burgemeester aan de tand gevoeld in De Burgemeester, of schuiven wethouders en raadsleden aan in Park Politiek.
Presentatie De Burgemeester en Park Politiek: Ronald Olsthoorn

Het Verkeer
Elke dag informeren AT5 en de Gemeente Amsterdammers over de laatste wergwerkzaamheden in de stad.

Amsterdam informeert
Dit programma houdt je op de hoogte van alles wat speelt op het gebied van wonen, werken en leven in Amsterdam. Van evenementen tot vrijwilligerswerk en van de Stadspas tot waarom er bomeninspecties zijn.

Bouw, woon, leef 
In Amsterdam wordt volop gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt oen getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. De maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger. 
Bouw Woon Leef zie je elke laatste week van de maand op dinsdag 19.45 en 23.45 uur

Rietveld TV:
Kunstprogramma gemaakt door studenten van de Rietveld Academie
Uitzending: Laatste zaterdag en zondag van de maand om 22:45

Koopkracht
In samenwerking met De Consumentenbond maakte AT5 het televisieprogramma KoopKracht. In de afleveringen van KoopKracht neemt presentator Fons Hendriks consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten, maar zoekt hij ook naar oplossingen. Koopkracht is terug te zien via de AT5 site. 

Universiteit van Nederland
Amsterdam telt veel studenten. Veel van de colleges die zij volgen zijn echter ook interessant en leerzaam voor Amsterdammers die niet studeren. Vandaar dat beste hoogleraren elke dag om 16:00 op AT5 een college geven welke voor iedereen te bekijken en te beluisteren is. 

'Amstel Spiegel van de Stad'. 
Maar liefst 700.000 voorwerpen werden er gevonden tijdens de aanleg van de Noord/Zuidlijn. Voor de documentaire 'Amstel: Spiegel van de stad' werden vijftien jaar lang de archeologen gevolgd die rondom de haltes de diepte in gingen. Bij het Damrak zakten de archeologen af tot 25 meter diepte, bij het Rokin tot 27 meter. 'Als je onderin bent, dan zit je op zo'n 120.000 jaar geleden', aldus Peter Kranendonk, één van de archeologen.  

Grondboor
In al die jaren werden de meest vreemde voorwerpen gevonden. Van geld tot sleutels, potjes, pannen, kleding en wapens; van alles kwamen de archeologen tegen. Voor Kranendonk stak er één object bovenuit. 'Dat is een groot stuk van anderhalve meter hoog kromgebogen ijzer, dat achteraf een grondboor bleek te zijn. En dat is een Amsterdamse uitvinding van rond 1600. En dat werd oorspronkelijk ingezet om te kunnen boren naar schoon grondwater. Een heel mooi apparaat.' 

Afval
Een selectie van de gevonden voorwerpen is ook vastgelegd in het boek Spul. 'Er is niks mooiers dan een uit elkaar gereten vogelkooi die verroest is', aldus uitgever Willem van Zoetendaal. 'Of een telefoontje dat voor eeuwig het zwijgen is opgelegd omdat-ie uit de jaren negentig komt. Dan blijkt de geschiedenis van de stad via het afval opeens heel erg mooi te zijn.'  

Een deel van de verzameling is binnenkort ook voor de Amsterdammer te bewonderen. In station Rokin staan twee enorme vitrines met daarin duizenden objecten uit de bodem van de binnenstad.
De documentaire 'Amstel, Spiegel van de Stad is te zien op AT5.nl

Evenementen:

Registraties van de Gaypride, (i.s.m. AVROTROS), Prinsengrachtconcert, Uitmarkt, Kwaku festival, Keti Koti, City Swim, Dam tot Damloop, Sinterklaas Intocht, Gemeenteraadsverkiezingen, etc.

Alle uitzendingen zijn terug te vinden op AT5.nl.